tiistai 1. lokakuuta 2013

Ihania ihmisiä ja vaikeita hyvästejä

Kuten jo aikaisemmin kerroin, Tondelunasta lähti kolme työntekijää pois, David, Eduardo ja Teresa. Eli mukavimmat työntekijät sitten jättivät meidät sinne, vaikka meidän piti jättää kaikki ensiviikolla. David ja Edu olivat salin puolella, elikkäs tarjoilijoita. Edun kanssa en kovin paljoa jutellut, mutta hän oli oikeastaan ainut joka koskaan selitti mistä muut puhuvat kun ei me espanjaa ymmärretä. Ja varsinkin Tiinalle Edu oli kaikista läheisin työkaveri. David taas oli minulle läheisin, sillä hänen kanssa tuli useasti juteltua, töiden jälkeen baarissa tai kotimatkalla, kun David asui meidän lähellä. Eräänäkin iltana istuttiin useampi tunti baarin ulkopuolella ja juteltiin, minä, Tiina ja David, oli Luiskin mukana, mutta hän ei oikein englantia osaa niin ei nii paljoa puhunut. Juteltiin maidemme välisistä kulttuurieroista, ihmisistä ja kaikesta maan ja taivaan välillä. Tämä ilta ja eäs toinen samalla porukalla toteutettu ovatkin tähän mennessä mieluisimmat illat mitä täällä olen kokenut. Lisäksi siis yksi kokeista, Teresa,  lähti myös. Teresa ei puhu englantia ollenkaan, muutamia sanoja ymmärsi ja osasi, mutta silti hänen kanssa oli helppo työskennellä. Teresa oli ainut keittiöllä joka osasi aina olla positiivinen ja jotenkin ymmärsi tai pystyi samaistumaan harjoittelijaan. Teresahan tosiaan ei ole kuin kaksi vuotta minua vanhempi. 

Mutta elämäntilanteet muuttuvat meillä kaikilla ja nyt oli heidän vuoronsa. Edu keskittyy jatkossa yliopisto-opintoihin, mutta jää siis Logronoon. David lähti neljäksi kuukaudeksi kotikaupunkiinsa opiskelemaan, mutta palaa ilmeisesti keväällä takaisin Logronoon ja Tondelunaan. Ja Teresan tulevaisuudesta kukaan ei meille sitten mitään kertonukkaan, ja hänen lähtö tulikin meille aivan puskista. Mutta hyvästit oli vaikea jättää näille meidän ihanille työkavereille, saa nähdä miten loppujen työkavereiden hyvästely onnistuu. Mutta toivon kyllä ettei nämä olleet hyvästit vaan heipat, sillä haluan nähdä nämä ihmiset vielä joskus uudestaan.
Nyt ei voi kuin toivottaa hyvää tulevaisuutta, meidän Ihanalle, Parhaalle ja keittiön mukavimmalle työkaverille. Nämä siis heidän lempinimensä :D

Patricia, David, takana Ernesto, Teresa, Luis, Anif ja edessä Jorge




Eduardo







Tiina ja Edu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti